Pages

Friday, April 29, 2011

The Royal Wedding!!


It's the royal wedding that everyone has been waiting. Prince William & Kate Middleton are getting in merely couple of hours from now.


source : google.

Went back home for lunch break just now. Turned on ASTRO. The Royal Wedding live will be on from 6pm - 9pm at CH514.. CH707 will be airing the live too. There'll be a repeat live ceremony at 9.03 pm (CH707).





Will I get a peek of David & Victoria Beckham? ..

>.< v

Thursday, April 28, 2011

How yesterday could not be any worst?


When we gave everything, put aside other matters but yet, it was never enough.
When something that you've been fighting for, even it's a tiny thing but still to you it is worth fighting for..
When others look at it like it's not worth to be even bothered, but then you said, "I care. What does it matter with you?"
When you compromise with others, but they never bother to do the same to you.
When you sacrifice your joy for the thing that you thought is going to be much merrier, it was never yours.

But then..

Who am I to decide which fight that I'm going to win?

T________T


..How yesterday could not be any worst..


Thanks dear.. For being there..

Friday, April 22, 2011

Andai Lelaki Tahu.. So common .. right?

Salam & greeting bloggers,

Found this on FB and blogs.. Reposted it here.... but I guess there are way too many versions of "Andai lelaki Tahu"..

So, let see.. Dalam BM lah.. malas nak translate.


Andai lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih menganggap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu.. Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


IF only MEN knew.. Do they?


Andai Perempuan Tahu?

>.<

Cheers!!


Monday, April 18, 2011

Sweet Indulgence @ Marmalade, Bangsar Village II

Salam & greeting bloggers !!

I've been googling for cafes to have light snack or desserts for the fun of 'lepak-ing' around Bangsar. Until to-date, I found quite a number of them. For example, in Bangsar Village I & II, there are 13 restaurants/cafes respectively. Total of them is 26! Banyak kan.. Such a food galore I must say and definitely going to try one by one of them. I stated here Bangsar Village since it is one of the nearest spot to my place besides Midvalley. I guess, my dream came true. *Over la sgt.. Makan je pun.. Last week, I had a chance to indulge sweet & yummy cakes at MARMALADE. Yay!!! Thanks Naz !! *bukan nama sebenar. LOL... Since her friend was here, I got to be treated too. FYI, saya GPS bergerak untuk dia. Enough said.. Hope the pictures won't spoil you.


The entrance.. in the middle..


Turn left, then you'll see this.


Dah tergugat selera? Masuk dalam lagi.. you'll see yellow colour everywhere. Very cute & funky.



When you arrive at the table.. Blue table. Kontra kan.



Are you ready? Presenting...



Banoffe cake. Seriously, SANGAT yummy!! Highly recommended. Mind blowing till you forget your diet. *grrrrrrrr..



Latte .... *I forgot.. Pahit!! But I guess that's how it is suppose to be.



Red velvet cake. Quite dry.. T_T .
Three of us shared 2 slices of that cake and end up very full. Next time, should try one slice at each visit.


Strawberry delight (strawberries, honey yogurt & crushed ice).
Fruit shake (bananas, strawberries & vanilla ice cream).
Both are delicious... Not so sweet.. Just the way we love it. RM11 each.

Time to say goodbye. We went to window shopping afterwards. Tak beli aper.. Tgk tingkap pun jadi. Her friend is a big fan of Liz Claiborne. So, we went inside and found these 2 cozy sofas and a huge mirror.


Cheese!!!
MasyaAllah.. baru perasan pipi saya sungguh moolat!!!
I blame the cake.. Period.
T__________T

Wednesday, April 13, 2011

Wordless Wednesday #4


Not so I guess.


Location : Dewan Bahasa & Pustaka & KLCC






It's been a year..

T_T

Monday, April 11, 2011

Balifeel @ Bangsar Sphere


Salam and greeting bloggers... Phew.... It's been a while..
Alhamdulillah for being surrounded with friends who enjoy eating as much as I do.. No wonder I keep gaining weight.. Huhuhu.. So, have you heard of Balifeel? Located at Bangsar Sphere, serve Indonesian food. I've been visiting this place regularly last time, but then I skipped visiting Balifeel since I prefer Pecel Lele at Hentian Kajang which cost me only RM4.50 as compared to Balifeel which is double up the price. My visit last week to Balifeel was with friends (orang belanja).. Ngeeeee.. Rezeki rezeki....

For those who stay around Bangsar, Kerinchi, Pantai Dalam must be familiar or have heard of Balifeel. Carrefour is here too. Kalau selalu beli barang dapur di Carrefour mesti perasan restoran tersebut. At Balifeel, you can opt to sit inside or outside. If you want the air-con, you have no option but to seat inside.


How it looks inside


..... , Lychee Soda & ..........



Ayam penyet RM 8.90. Fried marinated flatten chicken served with salad, tempe, tauhu & spicy sambal. If you want to have it with rice (nasi uduk) you have to add RM1.20.


Tomyam RM10.00 .. They have quite a range of tomyam just like other Thai restaurants.



Idaman Balifeel RM24. A combination of grilled prawns, fish, cumi cumi & chicken rendang served with urap (?), lalap (?) and spicy sambal.



Look yummy right? But I still miss the crunchiness of catfish at Hentian Kajang..


Cheers!!

Wednesday, April 6, 2011

Solo Trip


Tetiba rasa nak buat solo trip.. Tapi yakin ke nak buat trip sesorg.. Grrrrrr... Tiket dah beli.. I was damn lucky since that tix was bought during Air Asia promo and the destination is still in Malaysia .. KUCHING.. Never been there before.. My friend couldn't make it. Still thinking.. But I guess.. worth going.. Even tau nnt dah sampai sana, x tau nak buat aper.. Kat sini nak makan sorg2 pun x reti. Sgt x berdikari.. Walaupun dah berangan-angan nak jalan-jalan di persisiran Waterfront itu with my baby hanging on the neck snapping lovely sunset view. Naik sampan ke Kg. Boyan beli the famous kek lapis Dayang Salhah. Muzium Kucing yang friend claim lawak.. I guess I should just go instead of rambling here.

Just mumbling..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails