Pages

Saturday, August 27, 2011

Pemandu berhemah vs pemandu ketegaq

salam semua...

mesti ramai yg dalam perjalanan balik kg or maybe dah sampai pun.. i'm still on my way.. the journey is smooth so far.. only met an accident on our way here. sangat bosan jd co-pilot but somehow i'm glad not to be the one manouvering the car. my bro dh drive like there's no rumours about speed trap going on. pikir nie keta dia, xpa lah. hahaha..

since i'm on my back to kedah,rasa nak tune pi slang kedah lah. dalam duk nak sampai sg.petani, byk jenis driver dpt tgk. yg ok, ok lah..yg x ok.. masyallah.. simple rules. kalau dh rasa bw pelan, duk la lane tepi.. nie bawa 80km€/j ada hati nak jugak duk lane kanan. duk ingat driver laki ja ketegaq.tp td nmpk myvi merah jambu driver perempuan dh kena hon pun gigih sgt nak duk kanan. isu gender mmg x pnh bo dipakai.

macam mana nak tau kita bw pelan?
-bila kita mmg bawa slow lah.
-kalau keta belakang dh bg lampu tinggi.. siap hon bagai..
-keta belakang duk cucuk2 keta kita.

so, kalau situasi di atas terjadi pd kita, bglah laluan kat keta lain nak potong. biaqlah kt dia ja yg kena saman. kalau dh kita bw keta downgrade version dr keta belakang tue, sedaq2lah diri. dont get me wrong, me myself driving small car. letak diri kita kt tmpt keta belakang, mesti marah kalau slow sgt. dh la slow yg amat.. x reti2 nk p kiri lak. sgt sakit jiwa kdg. tmbh dlm hati sgt bkobar2 nk jumpak mak ayah.

faham semua?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails