Pages

Wednesday, September 8, 2010

Salam Aidilfitri!!

Salam semua..

I believe most of us are at hometown already or perhaps are on the way meredah traffic jam. To those who are like me, yang sudah bergolek-golek di rumah, I hope you guys and girls are enjoying preparing for Raya celebration. How fast time flies. We've been fasting for 30 days now. I'm sure we're going to miss Ramadhan.

Tatkala daging dan ayam makin mahal berkadaran terus dengan hari menghampiri raya. Yea lah.. diorg pun meniaga penat2 pun nak raya jugak.. Not that I support the action. We're the consumers after all. Always find the cheaper things first.

Tatkala barisan nak beli santan dan nyok (kelapa) panjang di pasar terutamanya dekat gerai Melayu. Me & my mum malas nak beratur panjang so, we went to the Chinese shop. Sebelah kedai Melayu tue ja. 1 Malaysia kan. Dapat diskaun sekupang lagi dari harga tertera di papan kenyataan.

Tatkala bapak-bapak dan anak-anak menunggu di tepi sambil memegang barang2 basah/kering. Manakala golongan ibu sibuk memilih sayur-sayuran, ikan segala bagai, sambil memegang senarai barang-barang yang perlu dibeli (that's my mum). Tetiba my mum tanya "Nampak tak daun kunyit?". Okay this part, I diam je (tapi mata buat2 cari). Sumpah x tau daun kunyit rupa cmna. Tapi sekarang dah tau. Haha.


Mesti semua org dah dengar kan pengisytiharan Raya tadi. Dengan ini, saya Maisarah Yusoff (nama sebenar) ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Maaf Zahir dan Batin

kepada semua yang mengenali diri ini. Rasa sgt syahdu Raya tahun ini, x tau naper.. But still.. hang in there My.. cheers..

Have a great hols peeps..


p/s - sedih tahun nie dah x dpt duit raya.

2 comments:

crystalzerosix said...

gambar first tu mengiurkan...rasa nak amik sket buat goreng hehe

MY said...

hahaha.. waktu raya mmg lah.. yg itu yg paling penting.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails